Logo La Bamba Dos


De plek waar uw grootouders elkaar al sinds 1829 ontmoetten...


Banketbakkerij en lunchroom is een uniek familiebedrijf.


Het bedrijf kent een lange geschiedenis en dat is nog altijd zowel van de buitenkant als van de binnenkant terug te zien.


De geschiedenis van de bakkerij gaat terug tot 1771, als Jacobus Snijers vanuit Frankrijk via Noord-Brabant in Leiden terechtkomt. Als tabakskerver en handelaar in koloniale waren koopt hij een winkel in de Haarlemmerstraat en noemt deze De Blauwe Arend. In 1829 gooit hij het roer om en begint op de Botermarkt 15 een banketbakkerij met zijn zoon Adrianus, die de winkel in 1841 overneemt. Diens zoon Petrus neemt de bakkerij in 1870 over, hij is de opdrachtgever voor de kunstzinnig gesneden teakhouten gevel die hij liet aanbrengen door twee Vlaamse kunstenaars voor de toen zeer hoge prijs van 1500 guldens. Petrus zoon Henricus, eigenaar sinds 1924, ontdekt dat de bezoekers van de zaterdagmarkt graag bijpraten bij een kopje koffie of thee. Ook de boeren die op vrijdag met hun kaas naar de waag komen doen de bakkerij altijd even aan. Henricus richt de "goede kamer" de zondagse kamer aan de voorzijde, in met tafeltjes en stoeltjes.


Vanwege de groeiende klandizie trekt hij er in 1946 de achterkamer bij. In 1964 neemt Joop Snijers het stokje over van zijn vader en verbouwt de twee kamers tot lunchroom zoals het nu nog steeds is. Na 23 jaar werd in 1987 het stokje doorgegeven aan de zesde generatie, zijn zoons Harry en Hans. Vandaag de dag zorgen Harry, zijn vrouw Dorine en zoon Bob voor het bereiden van het kopje koffie met gebak, een vers belegd broodje of een gehele lunchmaaltijd. Banketbakkerij en Lunchroom Snijers is het oudste familiebedrijf in Leiden. Sinds 1829 is dit inmiddels zeven generatie durende familiebedrijf al gelegen in het centrum van Leiden. Het is een oud Hollandse bakkerij met een gezellige aangrenzende lunchroom en een terras gelegen aan en op het water. Banketbakkerij en Lunchroom Snijers is ook gelegen bij de gezellige woe- en zaterdagmarkt. Hier kunt u terecht voor een lekkere kop koffie, een keuze uit ruim vijftien soorten gebak, luxe broodjes, uitsmijters, pannenkoeken en een frisse salade. Ook voor Hollandse souvenirs bent u hier aan het juiste adres.


facebook   trip advisor  


Botermarkt 15,
2311 EM Leiden

071-512 2583
info@snijersleiden.nl


Maandag: gesloten
Di. t/m vrij: 8:30-17:30
Zaterdag: 7:30-17:00
Zondag: 9:00-17:30
© 2024 Banketbakkerij en Lunchroom Snijers